Stilte?

Beste mensen in het restaurant in Maarssen waar ik gisteren (of moet ik nu zeggen eergisteren?), overigens ontzettend goed, gegeten heb. Ik had dit graag persoonlijk aan jullie tafeltje komen vertellen, maar ik durfde niet. Of ik wilde het jullie niet aandoen.

Ik vond het nogal onbeleefd van jullie dat toen de muziek om acht uur stopte (of dat een storing in de toch al haperende cd-speler of bewust was laat ik even in het midden), jullie gewoon jullie gesprekken voortzetten over de buurman, het kleinkind en het grasveld van de overburen. Ik dacht dat het normaal was dat mensen in Nederland op 4 mei om acht uur 's avonds twee minuten stilte houden. Twee minuten doodse stilte. Om stil te staan bij de slachtoffers en gevallenen van alle oorlogen in de wereld en dan in het speciaal de Tweede Wereldoorlog.

Kim, bedankt dat jij me wel steunde. Ben je dan toch de enige met een beetje fatsoen en respect in Nederland?

Reacties

Leemhuis
dinsdag 6 mei 2003, 20:12
Ja, ik verbaas me er telkens ook weer over. Ik zag jaren geleden een jongen die de Hitler groet bracht op tv. Maar.... hij wist niet eens wat het betekende!! Je hebt helaas mongolen hier rond lopen.
Jeronimo
vrijdag 9 mei 2003, 13:51
Ik deel je verontwaardiging, Mark. Maar eh, je conclusie waarin je je afvraagd of Kim de enige is die nog fatsoen en respect toont moet je me nog maar eens uitleggen. Ook ik ben netjes stil geweest en met mij op zijn minst nog de personen die ik via de televisie op de Dam zag staan.