Mysterieus pakketje

Een man met een slordig gedraaide zware Van Nelle staat voor me als ik de deur open doe nadat hij vijf keer kort op de bel heeft gedrukt. Hij heeft blijkbaar haast. Een pakketje wordt zonder een woord maar met een zachte 'hmpff' mijn richting opgeschoven en de man vertrekt weer. Een pakketje, wat leuk! Voor wie is het? M. van der Sanden. Dat kan ik of mijn moeder zijn. Geen mevrouw of meneer? Nee, geen mevrouw of meneer of meer voorletters waaraan ik zou kunnen afleiden voor wie het pakketje bestemd is.

Een pakketje. Heb ik iets besteld? Nee, volgens mij niet. Eerst de doos inspecteren. Er staan slechts wat geregistreerde handelsmerken op de doos en het briefje als DHL en Van Gend en Loos en dat het uit Utrecht afkomstig is. 6,7 kg, zo'n 60cm hoog en 30cm breed en diep. Geen pakbon. Zal ik 'm openmaken? Nee, ik wacht wel tot m'n moeder thuis is en zij mij kan vertellen of ze wat besteld heeft. Of zal ik 'm toch openmaken? Nee, ik wacht.

Zonder het pakketje opengemaakt te hebben loop ik weer naar boven en probeer wat te werken. Om waarschijnlijk over tien minuten weer naar beneden te lopen en te kijken of ik misschien toch wat aanwijzingen over het hoofd gezien heb.

Reacties

JW
woensdag 28 mei 2003, 19:37
Wat was het? Het was in ieder geval heel discreet verpakt ;)
Mark
donderdag 29 mei 2003, 17:49
Het viel erg tegen. Schoenen die mijn moeder besteld had bij een (niet bekend) postorder-bedrijf. Echt, een zware tegenvaller. Niets mysterieus, geen kogeldoos, geen geheime aanbidsters, niets :(