Exit Isabelle

Isabelle gaat weg bij 3fm. De reden? Ze past niet in het beeld dat de nieuwe zendercoŲrdinator Florent Luyckx (bekend als geestelijk vader van K-otic) heeft van de zender. Te veel negatief geluid, vindt hij. De luisteraars van 13 tot 24 jaar moeten weer terug naar de zender, die behoren ten slotte ook tot de doelgroep van het station. Er moet meer 'mainstream' op de zender en die wil Isabelle niet draaien.

Sjongejongejonge, waar is nou die hele publieke omroep voor? Je pompt toch geen geld in een station dat, getuige Yorin FM en Radio 538, zichzelf kan betalen? Nee, je stopt geld in de publieke omroepen zodat zij kunnen wat de commerciŽlen niet kunnen: de minder populaire en minder bekende muziek onder de aandacht brengen bij het grote publiek zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoeveel mensen de reclames horen en hoeveel mensen gaan sms-en om die portable dvd-speler te winnen.

Isabelle doet het goed op 3fm, heel goed zelfs, en ik wens haar dan ook veel succes bij haar volgende radiobaan die ze ongetwijfeld zal krijgen. Henk Westbroek gaat per september ook weg, nu wacht ik alleen nog op het vertrek van Rob Stenders en mijn gevoel bij 3fm is weg.
Bravo, Florent!