29 mei 2007: Sanne is geboren!

Sanne!Ons meisje is geboren! 8 weken(!) eerder dan gepland, maar blijkbaar was ze erg benieuwd naar hoe papa en mama nou zouden voelen, ruiken en eruitzien. Sanne weegt 1660 gram en is geboren op 29 mei om 6.53 uur in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Papa kon er niet bij zijn, want mama was nog even een weekendje op bezoek in Groningen. 'Dat kon nog makkelijk'.

Om 9.15 uur kwam ook papa dan aan in Groningen, waar mama nog heel lief had gewacht met de beschuit met muisjes. Niet veel later is Sanne verhuisd naar het UMC Groningen, waar ze op de Intensive Care aan de beademing werd gelegd.

Woensdag 30 mei zijn Kim en ik verhuisd naar het hotel aan de overkant. Ver van huis, maar wel volledig verzorgd en op loopafstand van onze dochter. Sanne doet het hartstikke goed, en we gaan zo vaak mogelijk naar haar toe. Papa heeft haar maar snel aangegeven bij de burgerlijke stand in Groningen.

Donderdag 31 mei was ze alweer van de beademing af. Nu nog 24 uur wachten of ze stabiel genoeg is om verhuisd te mogen worden naar Utrecht. Kim mocht vandaag Sanne voor de eerste keer 'buidelen': Sanne komt een uur lang bij haar op de borst liggen. Stukken beter dan alleen door een glazen ruitje kijken en af en toe mogen aanraken door twee gaten.

20070606 compilatie sanne

Vrijdag was het alweer zover: Sanne mag verhuid worden naar Utrecht! Op het laatste moment beslisten de artsen dat een ambulancerit van 2,5 uur toch wat lang voor haar zou zijn. Dus werd, na even bij de verzekering nagevraagd te hebben, de helikopter gebeld voor ons meisje! Een vliegreisje van 45 minuten en ze was alweer in Utrecht. Ondertussen waren Kim en ik druk om zo snel mogelijk ook uit Groningen weg te kunnen.

Inmiddels ligt Sanne op de Intensive Care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het gaat heel goed met haar - ze is inmiddels volledig van alle ademhulp af en ademt nu geheel zelfstandig. Nu nog stabiel genoeg zijn om van de IC af te mogen, en dan weer verhuizen naar een ander ziekenhuis waar ze op de 'gewone' couveuseafdeling komt te liggen. Dan is het een kwestie van wachten voordat ze naar huis kan.

Ik ga proberen zo veel mogelijk hier te schrijven, maar vergeef me als het af en toe niet lukt om dat regelmatig te doen. Ondertussen kunt u genieten van de foto's van onze dochter.

Reacties

Wilma, Han en Joelle
zaterdag 9 juni 2007, 17:04
Vandaag jullie mooie kaartje ontvangen, en gelijk op de site gekeken.
Wat hebben jullie een prachtige dochter, en zo te lezen en zien gaat het gelukkig goed.
Fijn dat Kim ons heeft gebeld vorige week, om het grote nieuws te vertellen!
We zullen het blijven volgen, leuk om te lezen.
zodra het mag, komen we jullie prachtige dochter bezoeken.
Veel liefs, Wilma, Han en Joelle