puC perikelen

En ook wij hebben er inmiddels een: een puC. Nu kunnen we ieder moment van de dag in luttele seconden versgezette ranzige lauwe koffie drinken. Ik vind het niet zo gek dat er een hoop mensen over klagen en het apparaat terugbrengen naar de winkel.

Is de puC nou zo'n slecht apparaat? Nee, ik denk het niet. De verwachtingen waren gewoon te hoog. Net als ik hebben een hoop mensen de Kassa-aflevering gezien waarin de puC-koffie als lekkerste pad-koffie wordt beoordeeld. Dat was voor mij het moment om te denken 'zullen we dan toch maar...?'. Natuurlijk blijkt er uit de puC even ranzige koffie te komen als uit alle andere pad-apparaten. Dat zei Kassa ook: lekker, in vergelijking met andere pad-koffie.

Nu wil ik het apparaat graag terugbrengen, al was het maar om de onnozele meneer van Ahold Coffee Company bij Kassa (spring naar 16min) die te dom is om een klacht als een kans in plaats van een bedreiging te zien (tenenkrommende vertoning en eigenlijk zielig). Wat zegt onze Albert Heijn? We kunnen 'm opsturen ter reparatie. Ik heb alleen niet het idee dat 'ie beter terugkomt.

Verwend als ik ben, zet ik op kantoor maar weer het Nespresso-apparaat aan. Druk op de knop, en een even lauwe maar absoluut lekkere koffie komt mijn voorverwarmde kopje in lopen. Want hé, we kunnen toch niet van zo'n apparaat verwachten dat het rekening houdt met die koude kopjes van ons?