Waarom ik denk dat Dennis de mol is

Naar aanleiding van afgelopen uitzending van 'Wie is de Mol?' wil ik toch iets met jullie delen. Ik denk namelijk een theorie te hebben over wie de Mol is. Voor degenen die Wie is de Mol? niet volgen, even een inleiding: Er zijn nog 3 personen over: Dennis, Edo en Regina. Alledrie moeten ze op een Maya-kalender de geboortedatum neerleggen van wie ze denken dat de mol is. Vervolgens mogen ze n vraag stellen. Als inderdaad de geboortedatum van de Mol is neergelegd, wordt de vraag naar waarheid beantwoord. Als de geboortedatum niet klopt, kan het antwoord goed f fout zijn.

Dennis legt een geboortedatum neer en stelt de vraag 'Wie is de Mol?'. De Maya-priester die het antwoord geeft wijst naar Dennis en zegt 'Dat ben jij!'. Dennis zegt vervolgens 'Aan dat antwoord had ik ook niets'.

Dan nu mijn theorie. Stel... Dennis is de mol NIET. Hij legt de geboortedatum van Edo neer op de mayakalender omdat hij denkt dat Edo de mol is. Hij loopt naar de priester, vraagt wie de mol is, en de priester antwoordt 'dat ben jij'. Dat is zeker NIET het goede antwoord, dus KAN hij de datum niet goed neergelegd hebben. Dus is Regina de mol. Dit is ook omkeerbaar: als hij de geboortedatum van Regina neergelegd heeft, is Edo dus de mol.

Dat is nog niet mijn theorie. Het gaat om wat Dennis vervolgens zegt. 'Aan dat antwoord had ik ook niets'. Dat is dus niet waar! Hij had hieruit kunnen afleiden wie de mol is. Dus: Dennis is de mol of heel dom!

Bovenstaande gaat alleen niet op als hij een geboortedatum verkeerd omgerekend heeft naar de Maya-kalender. Maar laten we daar niet van uit gaan.

Wat jullie?

Reacties

rogier
zondag 2 maart 2008, 11:00
het antwoord kon goed of slecht beantwoord worden dus kan het ook goed zijn.
Mark van der Sanden
maandag 3 maart 2008, 10:06
Dat doet er in mijn stelling niet toe. Nog een keer lezen, en dan nog een reactie geven :)

Okee, misschien leg ik het wat onlogisch uit. Laat ik even iemand quoten die op het Wie is de Mol-forum dezelfde stelling verwoordde, maar dan korter:

"Stel, jij bent Dennis en je bent niet de mol. Je legt correct de datum van Edo neer en krijgt als antwoord dat je zelf de mol bent. Dan weet je dus dat het Regina is."

Ik combineerde dit nog met het feit dat Dennis zei niets aan het antwoord te hebben.
rogier
maandag 3 maart 2008, 16:03
eh ik weet dat dennis de mol is maar pieterjan zij duidelijk als het fout ligt weet je NIET ZEKER of het antwoord goed is

dan dit :in aflevering een heeft dennis een pet op met:eL guapO testteaM.

omgedraait MOL dus
Mark
maandag 5 mei 2008, 16:07
.. En dat was dan weer heel goed van Rogier, want inmiddels weet natuurlijk iedereen dat Dennis inderdaad de Mol was, en dat de tekst op het petje dat Dennis regelmatig op had inderdaad een aanwijzing was.