Over ontdekkingen en Dilana

dilanaSoms kom je nieuwe muziek op je weg tegen. Soms zo goed dat je niet snapt dat niet heel Nederland de artiest kent. Als heel Nederland de artiest dan uiteindelijk toch ontdekt, voelt het heel stoer dat jij die artiest al veel eerder ontdekte. Maar jammer is het wel, want het speciale is er dan af. Zo gebeurde dat bijvoorbeeld bij Acda en de Munnik en Krezip.

Ik kwam er laatst achter dat een andere 'ontdekking' er nog vrolijk een schepje bovenop doet en momenteel Amerika onveilig maakt! Dat Dilana daar woonde wist ik wel, maar dat ze als 2e geŽindigd is in de tv-show 'Rock Star: Supernova' wist ik niet (shame on me! 2006, Mark!). In de show werd een lead-zanger gezocht voor de all-star band gevormd door Tommy Lee, Jason Newsted (ex-Metallica) en Gilby Clarke (ex-Guns n' Roses).

Aan de ene kant heel leuk, want YouTube staat vol met filmpjes van Dilana, maar toch ook jammer. De kans dat ze nu in Nederland nog eens een festival aandoet (wat ze een paar jaar geleden soms nog wel deed), is nu nihil.